Hrvatski radio

Radio Zadar

Ipak Dan izvannastavnih aktivnosti

12.06.2013.

11:20

Autor: sd/l.miljak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hoće,neće? Ipak hoće. Održan je Dan izvannastavnih aktivnosti, točnije povorka učenika odjevnih u narodne nošnje.

Iako su jučer vremenske prilike spriječile održavanje Dana izvannastavnih aktivnosti, danas je stigla vijest iz Gradske uprave kako će učenici osnovnih škola Grada Zadra odjeveni u narodne nošnje iz svih dijelova Republike Hrvatske u povorci od Narodnog trga do Poljane Ivana Pavla II. prošetati Kalelargom. I prošetali su.

 Inače, na ulicama i trgovima Poluotoka škole su se,osim narodnim nošnjama,namjeravale predstaviti pjesmom, plesom, glumom te svim drugim oblicima izvanškolske aktivnosti ali su u tome bili spriječeni dva puta zbog lošeg vremena i to u svibnju,16-tog i jučer. 

Potvrdila se ona narodna:Bez treće nema sreće.

 

Učenici zadarskih osnovnih škola Kalelargom su prošetali 50 autentičnih narodnih nošnji iz svih dijelova Republike Hrvatske. Ovaj projekt održava se 4.-tu godinu za redom u organizaciji Odjela za školstvo i odgoj Grada Zadra, a ove godine tema je "Baštinom do budućnosti", istaknula je koordinatorica projekta, Jadranka Miliša Stančin, s ciljem:

"Da dobijemo ono što je krajnji cilja to je da s ponosom odgojimo djecu koja znaju što je njihova baština, i koja sigurno kroz tu budućnost neće lutati"...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.