Hrvatski radio

Radio Zadar

Ipak u plusu: U Ugljanu gostiju više nego prošle godine

16.08.2020.

09:00

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM

foto: SJM

Foto: - / -

Na području mjesta Ugljan koje obuhvaća čak 9 zaselaka - od Čeprljande preko Sušice do Mulina- i gdje živi tisuću otočana ovih je dana broj žitelja udvostručen. Gostiju je 3 % više u dolascima i 1 %više u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. - doznajemo u TZ mjesta Ugljan.

Čeprljanda, Lučino Selo, Batalaža, Sušica, Gornje Selo, Muline, Guduće, Fortoština, Varoš - zaseoci su koji čine mjesto Ugljan. Sezona je unatoč lošim očekivanjima dobra, imamo plus i u dolascima i u noćenjima –od 1.1. do 10.8. imamo 3 % više u dolascima i 1 % više u noćenjima u odnosu na prošlu godinu, a od 1.7. do danas bilježimo  8 % porasta u dolascima i 0,5% u noćenjima. Najviše je Slovenaca, pa naših gostiju, pa Slovaka - navodi direktorica Turističke zajednice mjesta Ugljan Marina Belić Telac dodajući kako je 14. 08. bilo prijavljeno 2029 osoba.

Najpoznatiji smo po pješčanim i kamenim uvalama, a zadnjih par godina postali smo prepoznatljivi i po unikatnim mozaik-klupama, dio je to projekta Svako misto klupu ima koji su pokrenuli autorica Božica Kliman i TZ. Imamo 7 klupa, još su 4 u izradi. Svojevrstan su zaštitni znak, selfie-point, obol im je kroz godine dalo nekoliko tisuća anonimnih umjetnika, svi imaju želju zalijepiti pločicu i vratiti joj se nakon par godina. Imaju i ekološku dimenziju jer su sve pločice od reciklažnih materijala - kazala je za naš program Belić Telac.

ŠUG Festival, sajam otočnih proizvoda i tradicionalna akcija Ugljan u cvijeću dio su klasične ponude ljetnih zbivanja u Ugljanu, a od novina u ponudi ističe se  Kamping resort Ugljan u uvali Suha na južnoj strani otoka: Kamp sa 4 zvjezdice nudi smještaj na 63 parcele u 19 premium kućica i 4 glamp šatora. O ovoj novini više u našem sutrašnjem programu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.