Hrvatski radio

Radio Zadar

Irena Devčić: Koalicija HSS-a i SDP-a jedina opcija

15.07.2016.

11:57

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koalicija HSS-a i SDP-a u ovom je trenutku bila jedina moguća opcija, ocjena je čelnice zadarskog ogranka Hrvatske seljačke stranke Irene Devčić. Iako su na županijskom odboru HSS-ovci izrazili mišljenje da bi najradije samostalno izašli na izbore trenutačno to nije moguće, kaže Devčić.

HSS je u ovom trenutku u financijskim dubiozama, a na prošlim izborima seljaci su na nacionalnoj razini ostali kratkih rukava, te bi bilo teško financirati kampanju kaže predsjednica zadarskog HSS- a Irena Devčić: 

A da ne kažem da je izuzetno kratko vrijeme do parlamentarnih izbora. Novo vodstvo je izabrano prije svega 3 mjeseca i pitanje je na koji način bi se uspjeli pripremiti. Prema tome ovo je u principu bila jedina opcija.    

Već i ostvarenih dogovorenih 5 mjesta bili bi dobar uspjeh za HSS smatra Devčić:

Koji se može ponovno, da tako kažem, vratiti u život i vratiti na političkui scenu Hrvatske gdje mu je i mjesto. To je zaista stranka 110 godina stara. Stranka tradicije i bilo bi šteta da se ne vrati u onom punom stilu. 

Na pitanje hoće li ovog puta HSS napokon dobiti saborskog predstavnika iz Dalmacije  Irena Devčić odgovara:

Pa to je nešto što Dalmacija već dugo vremena čeka, iako nemamo nikakva očekivanja. Nije se o tome razgovaralo. Dalmacija općenito u usporedbi s  ostatkom Hravtske kada je HSS u pitanju, svakako ne spadamo među top 5 organizacija i očekivanja po tom pitanju nemamo. Što će biti biti će. Tu dogovora i razgovora još nema. Kako god da bude posao ćemo odraditi koliko god je u našoj moći. 

Podsjetimo kako je na prošlim izborima upravo Irena Devčić bila blizu ulasku u Sabor na listi Domoljubne koalicije u IX izbornoj jedinici, no koalicijski partner HDZ ipak je u Sabor poslao Antu Župana.

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.