Hrvatski radio

Radio Zadar

Iris Pavić Tumpa još jedan mandat ravnateljice

27.09.2016.

12:31

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na natječaj za čelno mjesto Kazališta lutaka Zadar, objavljen krajem srpnja, javile su se tri kandidatkinje. Jedna je prijava bila nepotpuna, pa su u igri ostale Maja Šimić i Iris Pavić Tumpa, aktualna ravnateljica ove ustanove. Kazališno vijeće predložilo je da Pavić Tumpa dobije novi mandat.

Kako je rekao resorni pročelnik Ivan Šimunić ona je izabrana na temelju dosadašnjih rezultata i prezentiranog programa. U obrazloženju se uz ostalo navode njezine izvrsne organizacijske sposobnosti i kreativnost koju je do sada pokazala.

Župan Stipe Zrilić je zaključio kako je Pavić Tumpa uhodala i stabilizirala Kazalište lutaka koje je prema izvješćima za prvo polugodište ponovo imalo blagi porast broja posjetitelja i prihoda od prodanih ulaznica. U prvih šest mjeseci ove godine Kazalište lutaka Zadar uprihodilo je oko 400 tisuća kuna, a prikazano je 125 predstava. Otvorenje male dvorane kazališta ovoga proljeća ocjenjeno je jednim od značajnijih projekata u proteklom razdoblju te ustanove. Uz županovu suglasnost prijedlog da Iris Pavić Tumpa ostane ravnateljica Kazališta lutaka upućuje se Županijskoj skupštini koja donosi konačnu odluku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.