Hrvatski radio

Radio Zadar

Ispisana bogata povijest ženske košarke u Zadru

05.01.2022.

08:50

Autor: Filip Buzov

košarka ženska

košarka ženska

Foto: Filip Buzov / /

U dvorani Jazine jučer je uz puno emocija priređena promocija  knjiga "Na drugi obruč" autora Šime Ćurka i Nebojše Gunjevića. 

Knjiga formata 24x32 cm na 320 stranica opisuje povijest ženske košarke u Zadru, uz razgovore s nekadašnjim i aktualnim igračicama, trenerima i klupskim dužnosnicima, a donosi i niz statističkih podataka te se može smatrati i klupskom arhivom kolektiva koji svoje početke povezuje s 1935. godinom. 

Jedan od autora Šime Ćurko pojasnio je kako je došlo do realizacije: Ženski košarkaški klub Zadar je prije četiri, sada već pet godina igrao polufinale kupa nakon 17 godina, i predsjednik Perinčić i ja smo razgovarali o tome s kim je to Zadar igrao prije 17 godina i nismo se mogli sjetiti, pa smo rekli e sad ćemo napisati knjigu, da mi vidimo što smo mi to napravili prije 17, i prije još puno, puno godina prije toga. Tako da je ženski košarkaški klub Zadar gurao cijeli taj projekt. Bivše igračice Meri Blagdan i Vedranu Kardum boje Zadra branile su u sedamdesetim i osamdesetim godinama. To razdoblje pamte po lijepim druženjima i putovanjima
Zbog košarke i treninga morale smo se kao mlade cure koji put odreći i Kalelarge i kina, međutim ono što nam je donijelo to druženje kroz sve te godine i ta putovanja je da su nam to bili najljepši dani koje pamtimo... Bila su nam važna  druženja, ali i sportski rezultati, bili smo mi moćna ekipa ..hahah...Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.