Hrvatski radio

Radio Zadar

Ispitan 46-godišnjak iz Novalje zbog nasilja u obitelji

07.02.2020.

17:19

Autor: HRT Radio Zadar

Ispitan 46-godišnjak iz Novalje zbog nasilja u obitelji

Ispitan 46-godišnjak iz Novalje zbog nasilja u obitelji

Foto: - / -

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenog 46-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilje u obitelji iz čl. 179. a KZ-a, tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. KZ-a i kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. st. 3. i 2. Kaznenog zakona.

Kako stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zadru postoji osnovana sumnja da je 46-godišnjak od 2017. godine do 3. veljače 2020. u Novalji, u stanu u kojem živi u zajedničkom kućanstvu sa izvanbračnom suprugom, ne razmišljajući o posljedicama svog ponašanja na psihički status njegove izvanbračne supruge, bio nasilan prema njoj. Osnovano se sumnja i da je 3. veljače 2020. pod utjecajem alkohola više ju puta udario po tijelu i nanio joj lake ozljede što je sve kod oštećenice izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti. Osnovano se sumnja i da ju je takvim postupanjem ponizio i doveo u položaj bespomoćnosti te ugrozio njezino dostojanstvo, a ujedno je prilikom dolaska policijskih službenika, u njihovoj prisutnosti, oštećenici uputio riječi prijetnje koje su ju uznemirile i ustrašile.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.