Hrvatski radio

Radio Zadar

Isplata mirovina u travnju nije upitna

24.03.2020.

13:13

Autor: Radio Zadar

Isplata mirovina u travnju nije upitna

Isplata mirovina u travnju nije upitna

Foto: - / -

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje odlučno demantira informaciju kako u travnju neće biti isplaćene mirovine za ožujak zbog tehničkih problema uzrokovanih potresom. Iako je situacija zbog epidemije i potresa iznimno zahtjevna Zavod je dobro ljudski i tehnički opremljen da na njih odgovori.

Napominju kako obračun i isplata mirovina nisu upitni te će mirovine za ožujak redovno biti isplaćene 10. travnja 2020. Također, korisnicima prijevremenih starosnih mirovina, ostvarenih u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019., kako je i planirano, isplatit će se i sve zaostale svote, nastale uslijed ponovnog određivanja iznosa mirovine zbog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju.

Ovim putem apeliraju na sve one koje šire lažne vijesti da to ne čine te da u ovoj kriznoj situaciji pokažemo humanost i solidarnost, a posebice prema korisnicima mirovina koji čine ugroženiju skupinu našega društva

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.