Hrvatski radio

Radio Zadar

Ispravljeno priopćenje o postignutom dogovoru u rebalansu proračuna

10.11.2021.

08:45

Autor: HRT Radio Zadar / Grad Zadar

Ispravljeno priopćenje o postignutom dogovoru u rebalansu proračuna

Ispravljeno priopćenje o postignutom dogovoru u rebalansu proračuna

Foto: - / -

Iz gradske uprave jutros je stigao ispravak priopćenja poslanog kasno sinoć s jučerašnjeg sastanka gradonačelnika Dukića s predstavnicima klubova vijećnika o rebalansu proračuna i financijskoj pomoći KK Zadru. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Uz ispriku svim sudionicima jučerašnjeg sastanka i javnosti, šaljemo ispravak i dopunu priopćenja s jučerašnjeg sastanka gradonačelnika s predstavnicima klubova vijećnika o rebalansu proračuna i financijskoj pomoći KK Zadru.

U utorak navečer održan je radni sastanak gradonačelnika Branka Dukića i zamjenika Ante Babića s predstavnicima klubova vijećnika u Gradskom vijeću Damirom Burčulom (HDZ), Eniom Meštrovićem i Adelom Frank (Nezavisna lista), Antom Rubešom (Akcija mladih) i Damirom Biloglavom (DP) dok se predstavnici Kluba SDP-a nisu odazvali na sastanak.

Tema sastanka bila je rebalans Proračuna Grada Zadra za 2021. godinu s naglaskom na financiranje KK Zadar s.d.d.

Svi sudionici sastanka usuglasili su zaključke kojima se traži odgovornost i dosljednost službenih osoba u sportskom sektoru Kluba ostavkom odgovorne osobe, raspisivanje javnog natječaja za izbor sportskog direktora Kluba te imenovanje članova Nadzornog odbora (tri predstavnika Grada, jedan navijača, jedan veterana, četiri sponzora i dioničari). Dogovoreno je kako će se Klubu kroz rebalans dati potrebna financijska pomoć u prijelaznom razdoblju do proračuna AKO se ispoštuju usuglašeni zaključci.

Također, prihvaćeni su ključni programi u rebalansu koji se odnose na odgoj i školstvo, socijalnu skrb, EU projekte koji su dogovoreni u tekućoj godini i čije neizvršavanje opterećuje proračun penalima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.