Hrvatski radio

Radio Zadar

Ispraznili sef i vikendicu

29.12.2013.

08:31

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska policija izvijestila je kako je lopov u Sutomišćici na Ugljanu u proteklih 7 dana provalio u metalni sef u obiteljskoj kući te ukrao novac i zlatni nakit. 54-ogodišnjeg vlasnika provalnik je oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Provaljeno je i u kuću 67-godišnje državljanke Slovenije u Kruševu, u protekla dva mjeseca. Lopov je odnio televizor, resiver, 2 toki-vokija, pvc kantu te 10-tak boca alkoholnog pića. Materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatih počinitelja podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Iz zadarske policije upozoravaju građane koji su ovo vrijeme blagdana odlučili iskoristiti za odlazak na dulji put, da prije odlaska poduzmu barem neke mjere predostrožnosti kako ne bi postali žrtva provalnika. Policija između ostaloga savjetuje da se ključevi stana ili kuće ostave osobi od povjerenja koja će povremeno iz poštanskog sandučića isprazniti poštu, otvoriti grilje ili upaliti svjetlo i tako ostaviti dojam da u kući netko boravi. Novac i dragocjenosti nemojte ostavljati u stanu već ih također dajte na čuvanje osobi od povjerenja. Te mjere predostrožnosti neće vam uzeti puno vremena i truda, a osigurat će vam miran odmor, poručuju iz zadarske policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.