Hrvatski radio

Radio Zadar

Istarski vatrogasni zapovjednik Kozlevac o požaru kod Pule: nije izgorio niti jedan stambeni objekt već nekoliko pomoćnih, nitko nije ozlijeđen

09.07.2022.

14:47

Autor: hvz

Požar kod Pule

Požar kod Pule

Foto: HVZ / HVZ

Požar koji je izbio danas oko podneva u predgrađu Pule gasi oko 70 vatrogasaca iz Pule, Rovinja i Pazina te sva dobrovoljna društva. U gašenje su se uključila i tri Canadaira.

„Požar se brzo proširio nošen jakom burom na vegetaciju između objekata. Važno je naglasiti da nije izgorio niti jedan stambeni objekt već nekoliko pomoćnih“, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Dodao je kako je požar pod kontrolom te da u požaru nitko nije ozlijeđen. „Za sada je izgorjelo oko 30 ha raslinja. Vjetar je oslabio, vatrogasci situaciju imaju pod kontrolom te nema mjesta panici već se očekuje skorašnja lokalizacija požara“, dodao je Kozlevac.

Požar kod Pule

Požar kod Pule

Foto: HVZ / HVZ

Dodao je kako u gašenju požara sudjeluje 70 vatrogasaca odnosno pripadnika pulske javne vatrogasne postrojbe, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, pripadnici Javnih vatrogasnih postrojbi iz Rovinja, Pazina i Labina s ukupno 27 vatrogasnih vozila i tri kanadera koji pomažu da požar čim prije bude lokaliziran.

"U svakom slučaju, požar je pod nadzorom, očekujemo da će uskoro biti lokaliziran. Za sada, prema prvim procjenama, izgorjelo je oko 30 hektara bjelogorice, borove šume, trave i niskog raslinja", izvijestio je Kozlevac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vijesti Radio Zadra

Iz sata u sat od 08.00 - 20.00 h poslušajte što se događa u svijetu i na području naše regije

Poslušajte u Slušaonici