Hrvatski radio

Radio Zadar

Iva Bencun nova predsjednica Zajednice pustolovnog turizma pri HGK

19.12.2017.

16:36

Autor: HRT Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pustolovni turizam jedan je od ključnih segmenata turizma koji doprinose razvoju pred i posezone. Ovaj vid turizma raste i po stopama od 65 % istaknuto je na sjednici Zajednice pustolovnog turizma HGK.

Svi podaci koje dobivamo kroz rad Zajednice pustolovnog turizma su nam važni da prepoznamo aktivnosti koje su bitne za razvoj Zajednice, a informacije s terena su nam iznimno bitne i u našim pregovorima s državnim institucijama kako bismo osigurali uvjete za nesmetan razvoj ovog propulzivnog oblika turizma, istaknula je Antonia Urlić, direktorica Sektora za turizam HGK otvarajući plenarnu i izbornu sjednicu Zajednice pustolovnog turizma pri HGK.

Kako su starom vodstvu Zajednice istekli mandati na sjednici je izabrano novo. Iva Bencun, predstavnica tvrtki Feral Tours i Zadar Outdoor iz Zadra izglasana je za novu predsjednicu ZPT-a, a njezina zamjenica bit će dosadašnja predsjednica Laura Popovac, direktorica agencije VMD Adventure Travel. Također su odabrani i novi članovi vijeća Zajednice prema regijama i pustolovnim aktivnostima kojima se bave.

Zahvaljujem Vam na ukazanom povjerenju i nadam se da ćemo imati dobru suradnju. Meni je u interesu, kao i svima vama, da pustolovni turizam razvijamo u smjeru svjetskih trendova, prema kojima ovaj vid turizma raste i po stopama od 65%. Osobno sam uvjerena da sektor ima sjajnu budućnost i daljnji potencijal, poručila je Bencun.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.