Hrvatski radio

Radio Zadar

Ivan Knez kažnjen s 15.000 kuna zbog sukoba interesa

10.03.2016.

12:27

Autor: Z. Grancarić/V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa kaznilo je danas biogradskoga gradonačelnika Ivana Kneza novčanom kaznom zbog sklapanja ugovora Grada Biograda s odvjetnikom Marinom Birkićem, koji je u rodbinskim odnosima s gradonačelnikom.

S obzirom da još od 2011. godine teče taj poslovni odnos između grada Biograda na moru i odvjetnika Marina Birkića povjerenstvo je zauzelo stajalište da u odnosu na izrečenu sankciju ona bude 15.000 kuna u šest jednakih mjesečnih obroka, dakle po dvije i pol tisuće kuna mjesečno, rekla je na javnoj sjednici povjerenstva članica Tatijana Vučetić

Biogradski gradonačelnik Ivan Knez uložit će žalbu na odluku Povjerenstva, jer smatra da ima pravo birati najbolje odvjetnike. U telefonskoj izjavi potvrđuje kako je s odvjetnikom Birkićem u rodbinskim odnosima, ali ne u prvom koljenu. Bez obzira na odluku Povjerenstva i dalje će, kaže, Grad zastupati isti odvjetnik. Jer sam siguran da ti odvjetnici i taj tim koji biram da dobivaju sve sporove. Prije mene nijedan spor u Gradu Biogradu nije dobiven, svi su gubili redom, a otkada sam ja došao izabrao sam normalne i kavlitetne ljude, pa prema tome očekujem da će svi sporovi biti u korist Grada, rekao je Knez. Komentirao je i kako je previsoka novčana kazna. Za mene je 15.000 kuna puno pa nemam namjeru to ni platiti i neću platiti, jer samtram da sam u pravu, zaključio je biogradski gradonačelnik.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.