Hrvatski radio

Radio Zadar

Ivica Žagar i Mate Perinović: "Igrati za svoju državu ostvarenje je sna"

25.04.2022.

08:16

Autor: Željko Kapelari

Hrvatska reprezentacija u košarci u kolicima

Hrvatska reprezentacija u košarci u kolicima

Foto: HSKK / HSKK

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobjednik je tradicionalnog 22. po redu međunarodnog turnira Bljesak 2022 odigranog u Slavonskom Brodu. Naši dečki nastupili su na ovom turniru u sklopu priprema za nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu od 12. do 24. lipnja,U finalu turnira izabranici izbornika Siniše Kuharića pobijedili su momčad Brod 1 rezultatom 62:30 (13:10, 21:8, 16:8, 12:4). Treće mjesto osvojila je momčad Una-Sana iz Bihaća, koja je u „malom finalu“ pobijedila ekipu Brod 2 rezultatom 76:54.


Za Hrvatsku su nastupila i dva igrača KKOI Zadar, Ivica Žagar i Mate Perinović. Žagar je u finalu dao 9 a Perinović 2 koša.


- Nastupiti za selekciju svoju države nešto je najljepše. Presretni smo i ponosni, vjerujemo da smo na najbolji mogući način zastupali svoj grad, klub i državu - rekli su nam Ivica i Mate.


Na putu do finala Hrvatska je prvoga dana pobijedila Unu-Sanu 71:57 i Zmaj iz Gradačca 72:53, u obje utakmice najbolji hrvatski pojedinac na parketu bio je Admir Demirović, koji je s pravom proglašen i najkorisnijim igračem turnira.


Na turniru su nastupale ekipe Brod 1 i Brod 2, Una-Sana (Bihać), Zmaj (Gradačac), Peć (Pečuh) i Hrvatska.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.