Hrvatski radio

Radio Zadar

Iz dana u dan, dva po dva, do 63 zaražena u Zadarskoj Županiji

10.04.2020.

10:47

Autor: tp

Iz dana u dan, dva po dva, do 63 zaražena u Zadarskoj Županiji

Iz dana u dan, dva po dva, do 63 zaražena u Zadarskoj Županiji

Foto: - / -

Na području Zadarske županije s današnjim danom imamo ukupno 63 oboljela. Od danas dva nova slučaja. Od svih zaraženih njjih 43 su vezana za žarište Ortopedsku bolnicu Biograd.U ovom trenutku u biogradskoj bolnici je 7 pacijenata. Četiri oboljela su otpuštena na kućno liječenje - samoizolaciju.

Od 4 slučaja dva su negativna, a za preostala dva se očekuju nalazi. U samoizolaciji je 611 ljudi, 1615 ih je izašlo iz samoizolacije,a od jučer su u samoizolaciju stavljene 44 osobe. 

Od trenutka kada se provodi testiranje u COVID ambulanti na Ravnicama oblvljeno je 81 testiranje, a nalazi iz te ambulante otkrili su da je pet osoba bilo pozitivno, referirao je na današnjoj konferenciji za medije epidemiolog dr.Alan Medić.

U zadarskoj bolnici liječi se 9 bolesnika, od toga četiri su u JIL-u, a od tih koji su u Jedinici za intenzivno liječenje njih troje su pacijenati na respiratoru. Pokušavamo iz odvojiti, rekao je dr, Edi karuc zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar.

Bolesnik koji je pao iz COVID-a se dobro oporavlja, stanje mu je stabilno i planiramo ga otpustiti. Zaraženo je dvoje liječnika a u izolacije je 23 djelatnika zadarske bolnice. 

 

Dr. Medić i dr. Karuc

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.