Hrvatski radio

Radio Zadar

Iz grada Zadra imaju dobru vijest za sve osnovnoškolce

29.06.2020.

17:50

Autor: grad Zadar/ hrt zadar

Hrvoje Jelavic/PIXSELL (ilustracija)

Hrvoje Jelavic/PIXSELL (ilustracija)

Foto: - / -

Grad Zadar osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola - stoji u priopćenju poslanom danas iz uprave grada. Sve osnovne škole u gradu Zadru će tijekom ljetnih praznika provesti postupke nabave te će učenike na početku nastavne godine na školskim klupama dočekati nove radne bilježnice.

  Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (“Narodne novine”, br.  116/18) Ministarstvo znanosti i obrazovanja je propisalo kako se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu. Kako je Republika Hrvatska osigurala besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u RH za školsku 2019./2020. godinu, Grad Zadar je u 2019. godini financirao nabavu drugih obrazovnih materijala (odabrane radne bilježnice od 1. do 8. razreda i geografski atlas za učenike 5. razreda)  za sve učenike osnovnih škola grada Zadra, u cjelokupnom iznosu.

Sukladno Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu Grada Zadra za 2020. godinu, u Proračunu Grada su osigurana sredstva za program financiranja nabave radnih bilježnica za školsku 2020./2021. godinu.

Sve osnovne škole u gradu Zadru će tijekom ljetnih praznika provesti postupke nabave te će učenike na početku nastavne godine na školskim klupama dočekati nove radne bilježnice.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.