Hrvatski radio

Radio Zadar

Iz trećeg pokušaja prodan Hotel Pagus

23.08.2022.

09:51

Autor: Radio Zadar

Hotel "Pagus" u Pagu

Hotel "Pagus" u Pagu

Foto: Radio Pag / :-:

Hotel "Pagus" u Pagu prodan je na javnoj dražbi tvrtki "Rudan" za nešto manje od 35 milijuna kuna - javlja Radio Pag. Hotel "Pagus" se prodavao dulje vrijeme, a u dva pokušaja javne dražbe, nije se uspjelo pronaći kupca. 

Na prijedlog Fine, 2018. godine otvoren je stečaj tvrtke "Coning" zbog blokade računa i neplaćenih obveza, a u imovini "Coninga", jedna od najvrijednijih nekretnina bio je upravo hotel "Pagus". U vrijeme pokretanja stečaja, utvrđena vrijednost hotela "Pagus" bila je 49 milijuna kuna. Prodaja hotela u prvom i u drugom pokušaju nije uspjela zbog nezainteresiranosti potencijalnih kupaca, ali i zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Hotel Pagus ima 116 soba kategoriziranih s četiri zvjezdice. Izgradila ga je tvrtka "Coning" iz Varaždina 1991. godine. Tvrtka "Rudan" upravlja hotelom od prošle godine, jer je tada hotel tada uzela u najam, a na trećoj javnoj dražbi ga je i kupila. Na službenim mrežnim stranicama tvrtke Rudan d.o.o. navodi se kako je to vodeća tvrtka u Republici Hrvatskoj u području energetske učinkovitosti, s naglaskom na projektima kompletnih energetskih obnova i projektima uštede vode prema ESCO modelu. Zapošljava 56 stručnjaka i terenskih djelatnika, a svoje usluge pruža na cijelom području Republike Hrvatske. Sjedište tvrtke je u Žminju u Istri, a ima poslovnice u Zagrebu, Rijeci i Splitu - navodi se na stranicama Radio Paga. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.