Hrvatski radio

Radio Zadar

Iz ureda zadarskog gradonačelnika: Zdravlje građana apsolutni prioritet !

01.08.2020.

12:40

Autor: hrt zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Nastavno na održani prosvjed na Sinjoretovu zbog pohranjenog azbesta u obližnjem odlagalištu zatražili smo komentar iz gradske uprave. Kako se moglo čuti na prosvjedu, velik broj građana u ovome slučaju traži upravo reakciju gradskih vlasti.

Odgovor iz ureda zadarskog gradonačelnika :

Stanovnici Sinjoretova, kao i građani ostalih četvrti Zadra, imaju svako pravo tražiti punu informaciju i zdrav okoliš za sebe i svih nas te u tome imaju naše puno razumijevanje i potporu. Kada god je u pitanju javno zdravlje inzistiramo na učestalom nadzoru i transparentnosti pa tako i u ovom aktualnom pitanju skladištenja i zbrinjavanja azbestnog otpada. Javnost mora biti pravovremeno i u potpunosti upoznata kad su u pitanju ovako osjetljive stvari koje izazivaju zabrinutost građana. Grad Zadar kao lokalna samouprava nema zakonske ovlasti provoditi inspekcijski nadzor, ali smo dobili tražene informacije o obavljenom nadzoru Državnog inspektorata kojim nisu utvrđene nepravilnosti. Svjesni smo da to neće umiriti građane sve dok se ovaj azbestni otpad trajno ne pohrani na za to previđeno mjesto izvan našeg grada što očekujemo u najkraćem roku. Zdravlje svih nas koji živimo u Zadru je apsolutni prioritet, a to pokazuju i sami građani koji su svojim aktivnostima to još jednom jasno naglasili.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.