Hrvatski radio

Radio Zadar

Iz Zadarske županije krenuo kamion humanitarne pomoći prema Ukrajini

23.06.2022.

18:30

Autor: Zadarska županija

Zadar: otvorenje Europskog prvenstva u mažoret sportu

Zadar: otvorenje Europskog prvenstva u mažoret sportu

Foto: Zadarska županija / /

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar te osnovnim i srednjim školama na području Zadarske županije prikupljeno je 18 paleta humanitarne pomoći za Ukrajinu.

Akcija koju je pokrenula Zadarska županija u suradnji s Veleposlanstvom Republike Ukrajine u Hrvatskoj naišla je na velik odaziv, prvenstveno u školama, a sudjelovali su i gospodarstvenici te građani koji su u prostorije Udruge Bila Hrvatska donosili namirnice koje su najpotrebnije – vodu, konzerviranu hranu, tjesteninu, rižu i higijenske proizvode.


Humanitarna pomoć namijenjena je prvenstveno izbjeglicama iz Khersonske oblasti koju sa Zadarskom županijom povezuje dugogodišnje prijateljstvo, a dostavu do Ukrajine organizirat će njihovo Veleposlanstvo u RH.


„Zahvaljujemo od srca svima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju čime su naši sugrađani još jednom iskazali solidarnost s prijateljskim narodom Ukrajine. U svakodnevnom smo kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom te ćemo im biti na raspolaganju i u budućem razdoblju za njihove aktivnosti“, poručio je župan Božidar Longin koji se jučer u Zadru sastao s veleposlanikom Ukrajine Nj.E. Vasilom Kiriličem, na otvorenju Europskog prvenstva u mažoret sportu.Veleposlanik Kirilič je prilikom razgovora sa županom Longinom zahvalio stanovnicima Zadarske županije na podršci narodu Ukrajine i na svim oblicima pomoći koje pružaju ukrajinskim izbjeglicama. Jedan od idućih koraka suradnje bit će ljetovanje djece ukrajinskih branitelja na našem području koje će Veleposlanstvo organizirati u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom - stoji u priopćenju objavljenom na službenim Internet stranicama Zadarske županije. 

župan Božidar Longin i gradonačelnik B. Dukić susreli su se s veleposlanikom Ukrajine Nj.E. Vasilom Kiriličem

župan Božidar Longin i gradonačelnik B. Dukić susreli su se s veleposlanikom Ukrajine Nj.E. Vasilom Kiriličem

Foto: Zadarska županija / /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.