Hrvatski radio

Radio Zadar

Izabrani najbolji zadarski sportaši

15.01.2016.

16:07

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Održana je svečanost proglašenja i dodjele priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima za 2015. godinu u Zadarskoj županiji koju već 22 godine zaredom organizira jedina dnevna novina u Zadru - Zadarski list. U izboru je sudjelovalo 27 novinara zadarskih redakcija.

Svi sportaši, laureati koji su dobili priznanja Zadarskog lista, na svečanosti koja se pretvorila u jedino relevantno sportsko ocjenjivanje u Zadarskoj županiji.


Mladi ribolovac, o kojemu smo radili reportažu, najbolji je sportaš Zadarske županije u prošloj godini, umjesto njega nagradu je preuzela majka Branka. Bepo Filipi, sjajni zadarski boksač bio je samo tri boda iza pobjednika. Godina pred njim bit će puna izazova.

2016. će za mene biti stvarno naporna godina. Potpisao sam to za Engleze, sad možda ću već 21. boksati protiv američkog teama. - kaže Bepo Filipi.

Mali Leo Bavdek, uz ustrajan i samprijegoran rad pretvara se u pravog sportaša. On je nada godine.

Bilo mi je drago i obzirom da se ja i trener trudimo cijele godine da bi postigli dobre rezultate i ovo mi je dosta značilo. - kaže Leo Bavdek.


Najbolja momčad su Šime Fantela i Igor Marenić. Više ne brojimo koji je to put. Najbolja ekipa su košarkašice Zadra. Njihov je budžet Grad Zadar nepravedno prepolovio čim im je funkcioniranje dovedeno u pitanje.

Ta stavka di se vrednuje rezultat nije dovljono naglašena koliko bi trebala biti.

Dvadeset i drugo proglašenje ipak ima jednu posebnost.

Ne znam po čemu bih posebno mogao istaknuti osim što je svjetsko čudo kad Luka Modrić ne dobije nagradu nego ovaj put ga je njegov reprezentativni kolega Danijel Subašić. Ja sam stvarno iznimno ponosan na ovaj ZL, na ovu tradiciju. - govori urednik sportske rubrike Zadarskog lista Drago Bajković.

Do iduće godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.