Hrvatski radio

Radio Zadar

Izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Omanu

27.01.2017.

08:16

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U službenom posjetu kraljevskim zračnim snagama u Sultanatu Omanu u izaslanstvu HRZ i PZO-a bili su vođa akrobatske grupe “Krila Oluje” i zamjenik zapovjednika Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a pukovnik Damir Barišić i bojnik Ivan Krizman, voditelj obuke 3. naraštaja omanskih pilota.

Na poziv zapovjednika Omanskog kraljevskog zrakoplovstva generala Matar Bin Ali Bin Matar Al-Obaidania, izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) od utorka, 24. siječnja do četvrtka, 26. siječnja 2017. godine, boravilo je u službenom posjetu kraljevskim zračnim snagama u Sultanatu Omanu.

U izaslanstvu HRZ i PZO-a bili su vođa akrobatske grupe “Krila Oluje” i zamjenik zapovjednika Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a pukovnik Damir Barišić i bojnik Ivan Krizman, voditelj obuke 3. naraštaja omanskih pilota koji su školovanje završili krajem prošle godine u bazi Zemunik.

Tijekom posjeta hrvatski piloti bili su gosti u Muscatu na svečanoj promociji pilota Omanskog kraljevskog zrakoplovstva RAFO (Royal Air Force of Oman), a hrvatske pilote primio je i zapovjednik Omanskog kraljevskog zrakoplovstva general Al-Obaidani, koji je zahvalio na suradnji i izvrsnosti  koje HRZ i PZO već četvrtu godinu zaredom postiže u školovanju omanskih pilota u Zemuniku. 

Nova skupina omanskih pilota već se nalazi u Zemuniku, a krajem veljače ove godine započinje i njihova letačka obuka na avionima Pilatus PC-9M.

Kroz tri naraštaja školovanje u Zemuniku do sada uspješno završilo 30 omanskih pilota.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.