Hrvatski radio

Radio Zadar

Izazovi kreativnih industrija

18.09.2019.

17:20

Autor: HRT Radio Zadar

Izazovi  kreativnih industrija

Izazovi kreativnih industrija

Foto: - / -

U prostorima CodeHuba u Zadru organizirana je radionica “Izazovi kreativnih industrija” u sklopu projekta RI2 Integrate kojeg provodi ustanova INOVAcija. Radionicu je vodio Lovro Nola, pionir industrije videoigara, mentor i poslovni savjetnik

Projekt RI2 Integrate je projekt transnacionalne suradnje osam zemalja Dunavske regije, s ciljem povezivanja poduzetnika s istraživačkim kapacitetima tehnoloških parkova.

Cilj projekta „RI2integrate“ je upoznavanje sa postojećom istraživačkom infrastrukturom te razvijanje inovativnih alata za razvoj visoko-kvalitetne istraživačke infrastrukture u Dunavskoj regiji, ističe voditeljica projekta, Anamaria Mađerić.

Poduzetnici su kao jednu od najvećih prepreka poslovanju identificirali dugotrajne birokratske procese te nedovoljno razvijenu IT infrastrukturu u Zadru. Istaknula se kategorija poduzetnika u kulturi kao kategorija u koju bi se više trebalo ulagati kao i potreba mladih kreativaca za savjetima i edukacijama. Istaknute su dobre prakse u poduzetništvu koje su prisutnim poduzetnicima ponudila kratkoročna ili dugoročna rješenja za ostvarivanje ciljeva.

Održana radionica u Zadru bila je usmjerena na  poduzetnike iz IT i kreativnog sektora, predstavnike javne uprave i razvojne agencije. Prisutni su svoja iskustva u poslovanju podijelili kroz više od tri sata diskusije u kojoj se razgovaralo o trenutnom stanju kreativne industrije, identifikaciji problema i pronalasku rješenja istih.

Aktivnosti projekta, uključujući i akivnosti međunarodnih partnera, možete pratiti putem web stranice (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/ri2integrate ) ili Facebook stranice (https://www.facebook.com/ri2integrate).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.