Hrvatski radio

Radio Zadar

Izazovi sezone: koliko se isplati biti iznajmljivač?

29.07.2020.

15:43

Autor: Filip Buzov

Ilustracija: Marko Dimić/Pixsell

Ilustracija: Marko Dimić/Pixsell

Foto: - / -

Rezultati ankete HGK o utjecaju koronavirusa na poslovanje obiteljskog smještaja pokazala je da čak 95 posto ispitanika ima smanjen broj rezervacija u odnosu na prošlu godinu, unatoč tome što su tri četvrtine njih smanjivali cijene, većinom do 30 posto.

Niže cijene smještaja na zadarskom području potvrdio nam je i predsjednik strukovne skupine za obiteljski smještaj pri Županijskoj komori Zadar - Klaudio Grdović koji je mišljenja i kako to nije presudno za dobru sezonu već naglasak na sigurnost . 

Među obalnim županijama u srpnju je rekorder Zadarska županija koja je dosegnula razinu preko 63 posto dolazaka (326 tisuća) i gotovo 70 posto, odnosno (tri milijuna) prošlogodišnjih noćenja. S obzirom na situaciju to zvuči i više nego dobro - no zarada će, u slučaju privatnih iznajmljivača biti manja jer cijene su snižene - potvrdio nam je njihov predstavnik pri županijskom HGK Klaudio Grdović.
A s obzirom činjenicu i kako je sve do ovoga ljeta broj ležaja rastao iz godinu u godinu, samo na području Zadra imamo oko 17 tisuća ležajeva, u županiji 97 tisuća ovo će biti godina i u kojoj će mnogi preispitati koliko se isplati imati apartmane. Više u tonskom prilogu: 

O privatnom smještaju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.