Hrvatski radio

Radio Zadar

Izbor za 2 člana Kulturnog vijeća Grada Zadra

02.07.2019.

19:24

Autor: HRT Radio Zadar

Izbor za 2 člana Kulturnog vijeća Grada Zadra

Izbor za 2 člana Kulturnog vijeća Grada Zadra

Foto: - / -

Na web stranicama Grada Zadra objavljen je poziv za prijedloge za 2 člana Kulturnog vijeća Grada Zadra i to za glazbu i glazbeno-scensku umjetnost te vizualnu umjetnost. Rok za predaju prijedloga je 16. srpnja.

 

I.

Pozivaju se javne gradske ustanove u kulturi, udruge iz područja kulture i umjetnosti, samostalni umjetnici da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za imenovanje dva (2) člana Kulturnog vijeća:

za glazbu i glazbeno-scensku umjetnost i vizualnu umjetnost. 

II.

Za članove vijeća imenuju se kulturni djelatnici i umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem područja glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti i vizualne umjetnosti i  problema vezanih za utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva radi kojeg je Vijeće osnovano. 

III.

Ovaj postupak pokreće se temeljem odredbi članka 1. Odluke o izmjenama i dopunama odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Zadra („Glasnik Grada Zadra“, broj 7/19), a radi izmjene broja članova s dosadašnjih pet na sedam članova. 

Članovima Vijeća, koji budu imenovani, temeljem ovog postupka, mandat traje do 5. lipnja 2021. godine, a za svoj rad imaju pravo na naknadu. 

IV.

Prijedlog člana za Kulturno vijeće Grada Zadra treba sadržavati životopis i obrazloženje prijedloga prema sljedećim točkama:

  • osnovne podatke (ime, prezime, adresu, kontakt brojeve)
  • akademski stupanj i stupanj obrazovanja
  • glavno područje istraživanja i stručnog djelovanja
  • zaposlenje
  • stručno usavršavanje
  • članstvo u društvima i udrugama
  • najvažnije publikacije, sudjelovanje u programima i projektima. 

V.

Pisani obrazloženi prijedlozi člana mogu se predati najkasnije do 16. srpnja 2019. godine, u Pisarnici Grada Zadra, Narodni trg 1, ili poslati poštom na adresu:

GRAD ZADAR, Upravni odjel za kulturu i šport, Narodni trg 1, 23000 Zadar,

s naznakom – Prijedlog člana za Kulturno vijeće Grada Zadra za glazbu i glazbeno-scensku umjetnost  i/ili Prijedlog člana za Kulturno vijeće Grada Zadra za vizualnu umjetnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.