Hrvatski radio

Radio Zadar

IZBORI: Vratit ću dostojanstvo dužnosti Predsjednika poručio Milanović

18.12.2019.

19:58

Autor: Božidar Kolega

IZBORI: Vratit ću dostojanstvo dužnosti Predsjednika poručio Milanović

IZBORI: Vratit ću dostojanstvo dužnosti Predsjednika poručio Milanović

Foto: - / -

Vratit ću dignitet i dostojanstvo i elementarnu pristojnost dužnosti predsjednika Republike, poručio je između ostaloga s predizbornog skupa u Zadru predsjednički kandidat Zoran Milanović .

Zoran Milanović na početku skupa komentirao je izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je u HRT-ovom sučeljavanju spomenula korupciju u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji. 

Skoro punih pet godina nakon dolaska na Pantovčak. Predsjednica Republike nam otkriva da su te službe kojima je ona na čelu koruptivne. 2016. godine ona je na jedan divlji način smijenila tadašnjeg ravnatelja Dragana Lozančića. Ovaj slučaj vam od početka pokazuje nekoordiniranost,  neprofesionalnost,  osvetoljubivost, sitnu zavist, i sitan karaktera u vođenju  možda i najdelikatnijeg sustava. Dakle, prvo ga predsjednica najuri nogom u donji dio leđa, onda ga premijer iz te iste stranke,  koja se sad zaklinje u tu predsjednicu,  ne da rehabilitira nego mu da ozbiljnu dužnost. I tko je tu lud? I mi godinama kasnije slušamo o korupciji. Pa to je tvoja kuća, to je tvoja kuhinja. Žohari su u njoj. Mora ih netko počistiti. Žohari su vrlo otporna bića.  Međutim što se događalo pet godina? Tko je nadzirao taj sustav? 

Kao predsjednik brinut ću i o pravosuđu kazao je Milanović, te se među ostalim, dotaknuo predlaganja predsjednika Vrhovnog suda Saboru.  

Brinut ću o pravosuđu, ali ne kadrovski,  to ne mogu. Bog te pitao kako se tamo biraju suci, i cijela ta ekipa. Dakle, oni ne odgovaraju nikome. Predsjednik Vrhovnog suda kojeg predsjednik Republike predlaže, dakle Predsjednik Republike predlaže Saboru doduše, predsjednika Vrhovnog suda. Oni znaju da ja tu neću imati milosti i da neće biti predložen netko tko će biti, prije svega, vođen logikom ne talasaj, i štiti svoje,  kolege, štogod kolege radili. Kolege divljaju, kolege rade nemoguće stvari,  to je kolega. 

Kazao je i kako je njegova vlada uvela red u financije i iako se zadužila kako bi  uvela red, posljedica tog zaduživanja je bila ekonomska ekspanzija.  Bit ću lojalan hrvatskom ustavu, i biračima, i neću strančariti makar mi zamjerili poručio je svojim biračima Milanović i pozvao ih da u nedjelju izađu na izbore.

 

prilog Božidara Kolege

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.