Hrvatski radio

Radio Zadar

Izgradimo kuću deseteročlanoj obitelji s Banovine

02.12.2021.

11:24

Autor: Suzana Dražić

Izgradimo kuću deseteročlanoj  obitelji s Banovine

Izgradimo kuću deseteročlanoj obitelji s Banovine

Foto: - / -

U akciji "Banovini Za dar" cilj je obnova potresom uništene kuće deseteročlane obitelji, koja trenutno živi u podstanarstvu. Sestra Melhiora Biošić kaže kako se radi o iznimno skromnoj i velikodušnoj obitelji, koja je već odbijala pomoć tvrdeći kako je drugima potrebniji novi krov nad glavom.

Nakon 25 godina Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar prvi put u prosincu neće organizirati humanitarnu akciju Vukovaru Za dar, već su odlučili pomoći potresom pogođeno područje na Banovini. 

Osim uplatom na žiro račun u akciji se može sudjelovati i ove subote na Narodnom trgu kupnjom božićnih rukotvorina dječjih vrtića.

Kako je Banovina prije gotovo godinu dana strašno stradala u potresu prva misao pokretača akcije Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara bila je kako je ove godine potrebno pomoći ljudima upravo s tog područja. Na preporuku sisačkog Caritasa odabrana je desetoročlana obitelj kojoj je kuća potpuno uništena:

s. Melhiora Biošić

 Sestra Melhiora Biošić vjeruje kako će Zadrani pokazati veliko srce i ovoga puta i poziva u subotu na Narodni trg 

Tko srcem daje - najviše daje

I najmanji novčani prilog je dobro došao, a broj žiro računa za uplatu možete naći i na web stranici Radio Zadra, u rubrici Obavijesti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.