Hrvatski radio

Radio Zadar

Izgradnja aglomeracije Zadar-Petrčane dobro napreduje

11.10.2021.

12:51

Autor: Božidar Kolega

Izgradnja aglomeracije Zadar-Petrčane dobro napreduje

Izgradnja aglomeracije Zadar-Petrčane dobro napreduje

Foto: - / -

Izgradnja aglomeracije Zadar-Petrčane, projekta vrijednog preko 700 milijuna kuna koji će obuhvatiti 20-tak zadarskih kvartova, dobro napreduje. Tako je na najvećem gradilištu na Bokanjcu realizirano već 30 posto posla.

Izneseno je to na današnjoj konferenciji za novinare posvećenoj aglomeraciji Zadar-Petrčane, ali bila je to prilika za podsjetiti i na neke druge velike projekte koji mijenjaju Zadar i Zadarsku županiju. 

 

Što će sve obuhvatiti ovaj zadarski mega projekt podsjeća direktor zadarske Odvodnje Grgo Peronja:

 

Grgo Peronja o projektu

 

S time će priključenje građana grada na sustav odvodnje porasti sa sadašnjih 75 na čak 95 posto. Zadar neće time samo ekološki profitirati ističe Peronja:

 

Peronja o značaju

Ovim projektom riješit će se i pitanje smrada zadarskog Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, podsjetio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić:

 

gradonačelnik Dukić o Uređaju Centar

No to je tek jedna od 6 aglomeracija koje se rade ili planiraju izgraditi na području Zadarske županije vrijednih milijarde kuna, većinom europskog novca. No ne rješava se samo pitanje odvodnje već i vodovodne mreže istaknuo je zadarski župan Božidar Longin:

 

župan Longin o vodovodizaciji

 

Sve bi to bilo obuhvaćeno mega projektom vodovodizacije Zadarske županije vrijednim milijardu i 700 milijuna kuna, kazao je župan Longin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.