Hrvatski radio

Radio Zadar

Izložba Dimitrija Popovića za onkološke pacijente

05.10.2020.

12:34

Autor: Suzana Dražić

Izložba Dimitrija Popovića za onkološke pacijente

Izložba Dimitrija Popovića za onkološke pacijente

Foto: - / -

Sutra se u zadarskoj Gradskoj loži otvara humanitarna izložba slikara Dimitrija Popovića. Bit će izloženo 45 radova ovog svjetski poznatog umjetnika, a prihod od prodaje slika namijenjen je za kupnju linearnog akceleratora za Onkološki odjel zadarske Opće bolnice.


Ovom svjetski poznatom umjetniku ovo je treći put kako donacijom svojih slika sudjeluje u akciji nabavke linearnog akceleratora za onkološke pacijente u zadarskoj bolnice, istaknula je u ime organizatora Lige protiv raka Mirka Batur.

Na izložbi je izloženo ukupno 45 slika  Dimitrija Popovića koje se ovom prigodom mogu kupiti po promotivnim cijenama od 1.900,00 do 3.400,00 kuna. 

  Donacijama i humanitarnim akcijama Liga protiv raka Zadar do sada je prikupila oko 3 milijuna kuna za uređaj čija se cijena kreće između 20 i 30 milijuna, a sve u cilju objedinjenog liječenja onkoloških pacijenata u Zadru  podsjetio je predsjednik Lige protiv raka, gradonačelnik Branko Dukić.

 Izložba slika Dimitrija Popovića otvara se sutra, u 19 sati, u Gradskoj loži i bit će otvorena iduća tri tjedna.

Poslušajte prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.