Hrvatski radio

Radio Zadar

Izložba i predavanje "Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. st."

23.11.2020.

08:12

Autor: rzd

Izložba i predavanje "Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. st."

Izložba i predavanje "Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. st."

Foto: - / -

O Venecijanskom obrambenom sustavu - bedemima bit će riječi danas na predavanju i na prigodnoj izložbi u Zadru. U 18 h u Kneževoj palači u dvorani braće Bersa, on- line predavanje održat će znanstvenici iz Francuske i Italije, a o zadarskim bedemima uživo će govoriti Miljenko Domijan i Igor Miletić.

O zadarskim bedemima uživo će govoriti Miljenko Domijan i Igor Miletić, dok će o parternoj obnovi Bedema zadarskih pobuna govoriti članovi projektnog tima ZADAR BAŠTINI. Zbog epidemiološke situacije predavanje je moguće pratiti i na FaceBook stranici UNESCO - Venetian Fortresses. (https://www.facebook.com/venetianfortresses).

U 20 sati u Gradskoj loži se otvara izložba autora Brune Diklića i koautora Miljenka Domijana pod nazivom Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća: Stato da Terra - Zapadni Stato DA MAR . Bit će izložene fotografije bedema Zadra, Šibenika, Peschiere del Garde, Palmanove, Bergama i Kotora čiji su bedemi upisani u UNESCO- vu međunarodnu baštinu venecijanskih bedema.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.