Hrvatski radio

Radio Zadar

Izložba u Đini o parku Sfinga

23.04.2013.

10:31

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Sfinga u Zadru-jučer, danas" izložba je koja će večeras u 19 sati biti otvorena u kafeu Đina. Riječ je o projektu studenata u okviru kolegija „Hrvatska umjetnost 19., 20., i 21. stoljeća“ koji vodila profesorica Antonija Mlikota. Uz izložbu bit će priređeno i predavanje o villi Attilia, parku, Sfingi i djelovanju prvog zadarskog konzervatora Giovannia Smiricha te nedavnom čišćenju zadarske Sfinge od grafita.

U caffe galeriji Gina otvorena izložba uz  ovogodišnji projekt Sfinga u Zadru-jučer, danas, sutra na kojem su sudjelovali studenti treće godine Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru u okviru kolegija „Hrvatska umjetnost 19., 20., i 21. stoljeća“ koji je vodila profesorica Antonija Mlikota.

Uz njih, u projekt su bili uključeni učenici iz Zadarske privatne gimnazije, Nives Rogoznica kao stručni suradnik te Mario Padelin koji je za potrebe projekta ustupio na uvid obiteljske fotografije. Projekt će se predstaviti kroz izložbu koja će biti postavljena u caffe galeriji Gina od 23. do 28. travnja 2013. godine. Otvorenje izložbe je večeras u 19.00.

Nakon otvaranja izložbe uslijedit će dva predavanja: prvo o villi Attilia, parku, Sfingi i djelovanju prvog zadarskog konzervatora Giovannia Smiricha koji je dao izgraditi kuću, urediti park i Sfingu, a drugo će održati učenici Jack O'Callaghan i Bennet Joseph Colgan iz Zadarske privatne gimnazije s pravom javnosti koji su 2009. zajedno s nekolicinom kolega očistili Sfingu od grafita.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.