Hrvatski radio

Radio Zadar

Izmještanje trajektnog pristaništa pokrenulo nove projekte

08.09.2022.

11:12

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Ilustracija / projekt uređenja "Srednje Đige"

Ilustracija / projekt uređenja "Srednje Đige"

Foto: Općina Tkon / Radio Zadar

Nakon izmicanja trajektne luke Općina Tkon intenzivno uređuje središte mjesta koje je prije bilo zagušeno prometom. Ministarstvo regionalnog razvoja s tim ciljem odobrilo je 330 tisuća kuna za "Valorizaciju obalnog područja uz Interpretacijski centar i uređenje Srednje đige". Više o projektu tkonski načelnik Anđelo Palaškov: 

Projekt je vezan uz komunalnu luku Tkon , imamo jedno centralno područje koje mi mještani nazivamo „Srednja điga“ i koje smo odlučili srediti u jednu u kombinaciji sa zelenilom i klupicama i svim ostalim što ide uz to, projekt se nalazi uz sami Interpretacijski centar pomorske baštine koji smo u srpnju otvorili, sada dobijamo jedan lijepi sadržaj oko tog Centra, u samom središtu mjesta.

A. Palaškov

Općina će , uz odobrenih 330 tisuća kuna uložiti još toliko sredstava u realizaciju projekta. Ilustracija / projekt uređenja "Stare đige"

Ilustracija / projekt uređenja "Stare đige"

Foto: Općina Tkon / Radio Zadar

Na novom trajektnom pristaništu ipak ima još zaostataka. Još uvijek nema primjerene natkrivene čekaonice za putnike, a stiže kišno i vjetrovito razdoblje. Načelnik uvjerava kako se sa Županijskom lučkom upravom intenzivno razgovara o rješenju problema. 

Anđelo Palaškov o novom projektu uređenja "Srednje đige"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.