Hrvatski radio

Radio Zadar

Izraelske tvrtke zainteresirane za projekte navodnjavanja

02.12.2015.

12:45

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji danas je boravila veleposlanica Države Izrael u Hrvatskoj Nj.E. Zina Kalay Kleitman. Pojedine izraelske tvrtke su već 10 godina prisutne u Hrvatskoj te su visoko tehnološki napredne tvrtke koje mogu prenijeti svoje iskustvo i „know-how“ na ovom području.

Nj.E. Zinu  Kalay Kleitman primio je župan Stipe Zrilić sa suradnicima te je upoznao sa svim značajnim podacima o Zadarskoj županiji s naglaskom na turističke potencijale, poljoprivredne kapacitete, gospodarsko stanje i mogućnostima ulaganja, prometnom povezanošću, a posebno s razvojem putničko teretne luke Gaženica.

Nj.E. Zina Kalay Kleitman,  je zahvalivši na prijemu i prezentaciji istaknula da joj je jedna od važnijih aktivnosti potpora u širenju gospodarskih aktivnosti izraelskih tvrtki na području ove regije. Gospodarske aktivnosti koje zanimaju izraelske tvrtke u Hrvatskoj su u sektoru  poljoprivrede posebice projekti upravljanja vodama i provedba projekata izgradnje sustava navodnjavanja. Stoga je veleposlanica zatražila da joj se proslijedi informacija o stvarnim potrebama Zadarske županije u sektoru poljoprivrede, projektima unaprjeđenja sustava odvodnje i upravljanja vodama, kao i projektima navodnjavanja.

Pojedine izraelske tvrtke su već 10 godina prisutne u Hrvatskoj te su visoko tehnološki napredne tvrtke koje se mogu uključiti u projekte te prenijeti svoje iskustvo i „know-how“ na ovom području.  Veleposlanica Izraela u RH je mišljenja da se između izraelskih tvrtki i Zadarske županije može ostvariti partnerski odnos te postoji značajan prostor za razvoj suradnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.