Hrvatski radio

Radio Zadar

Izvješće sa sastanka Stožera po potrebi u15 sati

26.02.2020.

10:37

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: Zadarska županija

foto: Zadarska županija

Foto: - / -

Situacija je stabilna i pod nadzorom - kazao je jutros načelnik Stožera civilne zaštite za Zadarsku županiju Šime Vicković. Potvrdio je i našu jučerašnju informaciju o prijemu pomorca koji je boravio u Genovi u Opću bolnicu Zadar.

Svakog dana u 15 sati Stožer civilne zaštite Zadarske županije po potrebi će objavljivati izvješća vezana za koronavirus. Kazao je to na jutrošnjem kolegiju župana načelnik Stožera Šime Vicković dodavši kako je situacija stabilna i pod nadzorom. Potvrdio je i našu jučerašnju informaciju o prijemu pomorca koji je boravio u Genovi u Opću bolnicu Zadar. Kao što smo javljali, zbog sumnje na korona virus odmah su ga pregledali epidemiolozi. Evo što je još jutros kazao Vicković: Nakon pregleda dežurnih liječnika utvrđeno je da se vjerojatno radi o jednoj vrsti prehlade ali za svaki slučaj  uzeli smo njegove uzorke i poslali ih u kliniku dr Fran Mihaljević u Zagrebu na analizu. Danas kroz dan ćemo znati rezultate, ono što je bitno jest da su naše službe sve spremne, sve smo odradili po naputcima ministarstva zdravstva - istaknuo je Vicković. 

Š.Vicković o Stožeru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.