Hrvatski radio

Radio Zadar

"Izvukao" iz tvrtke više stotina tisuća kuna

07.02.2022.

10:00

Autor: Radio Zadar/PU zadarska

Oštetio tvrtku za više stotina tisuća kuna

Oštetio tvrtku za više stotina tisuća kuna

Foto: Dubravka Petric / Pixsell, ilustracija

Zadarska policija je nakon kriminalističkog kazneno prijavila muškarca (41) za kaznena djela protiv gospodarstva.


Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u razdoblju od siječnja 2016. do prosinca 2017. godine u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, bez ikakva valjanje pravne osnove višestruko podizao novac, koji je neosnovano zadržao za sebe koristeći ga za privatne potrebe čime je oštetio tvrtku za više od 350.000,00 kuna.


Nadalje, sumnja se da je kao odgovorna osoba bez ikakve valjane osnova svojem povezanom društvu isplatio novčana sredstva, koje je neistinito prikazao u poslovnim knjigama kao dane pozajmice, a koji iznos od preko 100.000,00 kuna u konačnici nije vraćeno oštećenom trgovačkom društvu.


Protiv 41-godišnjaka se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, Krivotvorenja službene ili poslovne isprave te Povrede obveze vođenja trgovačkih poslovnih knjiga.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.