Hrvatski radio

Radio Zadar

J. Milić: Cilj NETWAP projekta je suočiti se sa štetama u okolišu

03.12.2021.

11:45

Autor: Željko Kapelari

J. Milić: Cilj NETWAP projekta je suočiti se sa štetama u okolišu

J. Milić: Cilj NETWAP projekta je suočiti se sa štetama u okolišu

Foto: - / -

U Kneževoj palači danas je održana konferencija projekta NETWAP koji je započeo s radom 1. siječnja 2019. godine i trajat će do 21. prosinca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.480.153,25 EUR, od čega je 1.258.130,26 EUR sufinancirano od strane Europske unije, program Interreg Italy - Croatia.

Cilj projekta je suočiti se s potencijalnim štetama u okolišu i poboljšati kvalitetu pomorskog okoliša u odabranim lokacijama programskog područja kroz povećanje razine svijesti u lokalnim zajednicama. Voditelj projekta, Josip Milić. - Aktivnost koje smo provodili u sklopu projekta testirali su obuhvaćanje izrade metodologije održivog gospodarenja otpadom koja se testirala smo na dvije pilot lokacije, u Hrvatskoj(Ist) i Italiji gdje je bio instaliran i pušten u rad elektromehanički komposter za biotpad te se na osnovu tih istraživanja i prikupljana mikroplastike na tim područjima kreirala metodologija i akcijski plan za održivo upravljanje i gospodarenje otpadom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.