Hrvatski radio

Radio Zadar

Jadrolinija spremna za infarkt

19.12.2013.

11:58

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnjoj prigodnoj primopredaji, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić od ministra zdravlja Rajka Ostojića, svečano je preuzeo ukupno 51 defibrilator za trgovačka društva u svom resoru. Riječ je o iznimno vrijednim uređajima čija je svrha spašavanje ljudskih života.

U sklopu akcije ,"Pokreni srce – spasi život“, Jadrolinija je opremljena s ukupno 27 automatskih vanjskih defibrilatora (AVD). Uređaj omogućava pomoć pri iznenadnom zastoju srca prije dolaska hitne pomoći, a njime mogu baratati i laici bez stručnog medicinskog znanja te tim činom spasiti život u sudbonosnim trenucima, primjerice prilikom putovanja brodom. Briga za putnike uključila je Jadroliniju u ovaj hvalevrijedan projekt koji će, posebice putnicima sa zdravstvenim problemima, uvećati kvalitetu putovanja na brodovima i povećati sigurnost plovidbe na najprometnijim linijama.

Jadrolinijini će se defibrilatori raspodijeliti prema plovnim područjima na linije koje prevoze najveći broj ljudi, čime će se maksimalno uvećati mogućnost spašavanja putnika - oglasili su se danas iz te brodarske tvrtke. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.