Hrvatski radio

Radio Zadar

Jak vjetar ograničava cestovni i pomorski promet

12.07.2020.

08:39

Autor: HRT Radio Zadar/HAK

Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica - obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, javlja Hrvatski autoklub.

Ista ograničenja vrijede i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica - obilazak za ostala vozila je starom državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3), dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, te na Paškom mostu.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Karlobaga, brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski na sjevernom Jadranu, u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i na sjeverozapadu Hrvatske. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog vjetra je u prekidu i trajektna linija Prizna-Žigljen.
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.