Hrvatski radio

Radio Zadar

Jasno se odredite o Domovinskom ratu

18.03.2013.

08:31

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga „Zavjet“, koja okuplja sve branitelje, pozvala je premijera Milanovića da se jasno odredi o karakteru domovinskog rata, ispriča hrvatskoj javnosti ili podnese ostavku "kao jedini ispravan i moralan čin nakon ovakvog sramoćenja svih žrtava Domovinskog rata".

"Pozorno smo više puta poslušali i pogledali Vašu izjavu sa Središnjeg odbora SDP-a, i koliko god se Vi sada pokušavali pravdati pred hrvatskom javnošću, ostaje činjenica da ste neuspjelom analogijom s Finskom eksplicitno izjavili da je u Hrvatskoj bio „građanski rat“,

navedeno je u priopćenju Udruge "Zavjet" kojeg potpisuje Boris Mužanović.

"Iako ste i sami izjavili da „svatko mora paziti što izjavljuje“, ostaje dojam da ni sami niste sigurni kakav karakter je imao obrambeni Domovinski rat. Iako ste u Hrvatskom Saboru i sami podržali Deklaraciju o Domovinskom ratu. Iako znate da je i Vijeće EU službeno potvrdilo da je riječ o agresiji na Republiku Hrvatsku. Znate i da je Haaški sud svoj pravorijek izrekao oslobađajućom presudom generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču."

Navodi se tađer u dopisu i pita: "Od kud vam, makar i u podsvijesti, ideja o građanskom ratu?

"Kada bi SDP bio demokratska stranka i kada bi se usudili progovoriti i prigovoriti svom predsjedniku, zasigurno bi mnogi čestiti članovi stranke, branitelji i svi koji su na bilo koji način dali svoj obol u obrani i obnovi Lijepe naše, reagirali kao i mi, tražeći od Vas najmanje što se može tražiti – ispriku svim braniteljima i građanima Republike Hrvatske."

Također je rečeno u obajavi Zavjeta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.