Hrvatski radio

Radio Zadar

Javna ostavka dr. Lucina

21.07.2015.

17:09

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na čelu zadarskoga Doma za starije i nemoćne osobe i dalje ostaje Grgo Šoša, doduše kao obnašatelj dužnosti. Upravo zbog toga što će Grgo Šoša, jedan od najdugovječnijih zadarskih ravnatelja na pragu osmoga desetljeća i dalje voditi Dom umirovljenika na Sfingi, ostavku na člana Upravnoga vijeća te ustanove podnio je dr. Ante Lucin.

Osim što je ostavku poslao županu Stipi Zriliću, proslijedio ju je i javnosti. Uz ostalo navodi kako je to njegov moralni čin kojim želi ukazati na potpunu disproporciju između opće-društvenog stava o potrebi zadržavanja mladih ljudi u našoj zemlji i našoj stvarnosti. Ističe to upravo na primjeru Doma umirovljenika gdje između nekoliko važećih prijava za ravnatelja, Vijeće na jučerašnjoj sjednici nije izabralo nikoga, nego za v.d. ravnatelja ponovno imenovalo Šošu. Zbog toga je kako je naveo u obrazloženju dao ostavku u Upravnom vijeću doma.

Zadarski župan Stipe Zrilić na odluku Upravnoga vijeća oglasio se priopćenjem:

       Upravno vijeće donosi odluku o imenovanju ravnatelja. U tom smislu potrebno je uvijek donositi najbolje odluke kako bi se javne funkcije obavljale na opću korist. Očito je kako ne postoji suglasje u Upravnom vijeću o imenovanju ravnatelja ustanove. Mišljenja sam da je Vijeće trebalo birati ravnatelja između pristiglih molbi kandidata koji ispunjavanju uvjete, a jesu li to napravili ili zašto to nisu napravili, nije mi poznato. Sve to traje predugo i vrijeme je da se izabere ravnatelj pa je to moj apel članovima Upravnog vijeća, stoji u kratkom priopćenju zadarskoga župana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.