Hrvatski radio

Radio Zadar

Javni bicikli u gradu Zadru tijekom lipnja besplatni na dva sata!

02.06.2020.

10:54

Autor: Radio Zadar

Javni bicikli u gradu Zadru tijekom lipnja besplatni na dva sata!

Javni bicikli u gradu Zadru tijekom lipnja besplatni na dva sata!

Foto: - / -

Grad Zadar već četvrtu godinu nudi uslugu korištenja sustava javnih gradskih bicikli na šest gradskih lokacija. Svim postojećim i budućim korisnicima u lipnju su osigurana 2 besplatna sata vožnje kako bi se potaknulo kretanje na dva kotača i započela ljetna sezona bicikliranja.

Podsjetimo, Grad Zadar je u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADROM NOVOM nabavio cjelokupni sustav javnih gradskih bicikli s ukupno 16 klasičnih i 8 električnih bicikli na ukupno 6 lokacija, koji je narednih 5 godina u potpunosti besplatan za studente. Bicikl, kao jedno od najpoželjnijih prijevoznih sredstava, osigurava zdravo i brzo kretanje, smanjuje gužve i čini dobro prirodi i čovjeku. Najbolji je tip prijevoza za putovanja na kratkim udaljenostima. Većina putovanja u urbanom području Zadra su kratka, do 5 km.

Sve što je potrebno je preuzeti aplikaciju Nextbike, aktivirati račun i unijeti kod ZD2020 ili se javiti na eadresu info@nextbike.hr najkasnije do 30.06.2020. godine. Redovna cijena po biciklu iznosi 5 kuna za 30 minuta vožnje, bez pretplate. Postoji mogućnost pretplate gdje sedam dana iznosi 100 kuna, a jedna godina iznosi 200 kuna u koju je uključen neograničen broj vožnji u trajanju 30 minuta po biciklu. Nextbike gradski bicikli su dio najvećeg javnog sustava u regiji i promiču ideju zelenijih hrvatskih gradova kroz održivu mobilnost i pružanje usluge dijeljenja bicikala na moderan, jednostavan i praktičan način.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.