Hrvatski radio

Radio Zadar

Javni poziv za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata - PoC8

12.05.2019.

13:08

Autor: HRT Radio Zadar

foto: www.inovacija-zadar.hr

foto: www.inovacija-zadar.hr

Foto: - / -

Nova prigoda za provjeru ima li proizvod potencijala za daljnje ulaganje. Otvoren je javni poziv za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata - PoC8 - poručili su iz ustanove INOVAcija Zadarske županije.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske (MGPO) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uputili su javni poziv za dostavu projektnih prijava za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata kroz Program dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta - PoC8.

Prijava se podnosi putem jednog od prepoznatih centara za podršku natjecateljima, među kojima je i Ustanova INOVAcija.

Cilj Programa je podrška inovacijama u ranoj fazi istraživanja kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta koja je potrebna kako bi se pružili dokazi da su novi proces ili tehnologija ostvarivi i da potencijalno mogu imati komercijalnu primjenu.

Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 100.000 kn do najviše 500.000 kn i u trajanju do 12 mjeseci. Program financira do 70% ukupnih prihvatljivih troškova za mikro i mala poduzeća, odnosno do 60% ukupnih prihvatljivih troškova za srednja poduzeća.

Financijska sredstva u ukupnom iznosu 21.968.750,00 kuna raspoloživa za odobrene projekte, osigurana su iz proračuna Republike Hrvatske.

*Dodijeljena potpora iz ovog Javnog poziva ne ulazi kategoriju “de minimis” potpore, koja je definirana Uredbom Europske komisije.

Ovaj poziv je namijenjen pravnim osobama (trgovačka društva - koja spadaju u jedno od tri kategorije: mikro, mali i srednji poduzetnici) te fizičkim osobama s ozbiljnom namjerom osnivanja trgovačkog društva.

Prijave se zaprimaju do 2. rujna 2019. godine.

Prilog M. Savić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.