Hrvatski radio

Radio Zadar

Jazz koncert u Kazalištu lutaka Zadar

16.02.2017.

08:54

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jazz orkestar HRT-a odsvirao je atraktivan latino program u zadarskom Kazalištu lutaka. Praznik ljubavi tako je postao i praznik ljubavi prema glazbi .

Vrsni latino majstori i jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije dozvali su dašak daleke Kube u Zadar. Autorski koncert Mirona Hausera koji je na trenutke osim dirigenta bio i solist, pokazao je kako autor suvereno vlada latino tematikom.

Sviramo autorski koncert, ja sam jazz glazbenik završio sam jazz akademiju, ali me jako privlačila kubanska glazba, i latino američki ritomovi, tako da moja muzika ima jako puno elemenata te muzike. - objašnjava Miron Hauser, skladatelj i dirigent. 

Da bi doživljaj Kube bio potpuniji, pobrinuo se rođeni Kubanac Lazaro. Godinama svira u Europi, ali jedan susret promijenio mu je životni put. Bio je to trenutak kad je upoznao dirigenta Hausera.

Upoznao sam Mirona, prije dvije-tri godine, i odsvirali smo nekoliko koncerata zajedno u Šibeniku i Splitu, a kad smo se bolje upoznali kao ljudi, nastavili smo surađivati na projektima.

Uigrani, dobro raspoloženi glazbenici pokazali su publici što znači kad se spoje posao i zadovoljstvo.

Daleka Kuba tako se približila za koji milimetar, zahvaljujući veselim prpošnmim ritmovima i glazbenicma koji su majstorski dočarali ugođaj tog dalekog otoka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.