Hrvatski radio

Radio Zadar

Je li se jučerašnji kaos na Puntamici mogao izbjeći?

08.07.2022.

11:42

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Jučer položen završni dio asfalta u ulici AG Matoša

Jučer položen završni dio asfalta u ulici AG Matoša

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Nakon jučerašnjeg prometnog kaosa zbog polaganja završnog sloja asfalta na križanju kod Ekonomske škole i obližnjim prometnicama, ogorčeni građani koji su zapeli u gužvi pitaju se je li se taj posao mogao odraditi na drugi način . Odgovor smo zatražili u zadarskoj Odvodnji koja vodi posao oko Aglomeracije. 


"Uvjeti za postavljanje završnog sloja asfalta nisu takvi da se može raditi pod reflektorima pod noćnim svjetlom, ne bi bila to zadovoljavajuća kvaliteta, nikad ne radimo završne slojeve asfalta po noći na ovakvim prometnicama" - odgovara na naše pitanje je li se ovaj posao mogao odraditi noću direktor Odvodnje Grgo Peronja. Pitamo je li se ipak prometni kaos mogao izbjeći: 


Jedan put je to trebalo napraviti. Ljudi su stalno pitali ka će se to završiti, sad kad se išlo završiti taj jedan dan je trebalo pregrmiti. Isprika građanima koji su se taj dan našli u toj gužvetini , ali to je stvarno samo jedan jedini dan trajalo.

G. Peronja

Peronja napominje i kako će se tijekom ovoga vikenda na križanju ulica Put Dikla i AG Matoša, duž ulica Matije Gupca i cijele AG Matoša do Omladinskog hostela crtati bijele linije odnosno horizontalna signalizacija


Je li bilo kakav sličan zahvat u planu u tom dijelu grada narednih tjedana, a ne bi opet došlo do kaosa ?


"Nastavlja se raditi poravnavanje tucaničkog sloja u Sutomiškoj ulici, tu će se stati i najesen raditi priključci odvodnje. Radit će se kroz ljeto i potez od škole prema sjeveru, nastavak ulice Asje Petričić, sad je trenutak kad škole ne rade" - odgovorio nam je direktor Odvodnje Grgo Peronja. 


G. Peronja o jučerašnjem kaosu na Puntamici

U komentaru jučerašnjeg prometnog kaosa Niko Marin, predsjednik Mjesnog odbora Puntamika navodi kako su se gužve mogle izbjeći da se posao obavio nekoliko mjeseci prije kao što je i bilo planirano, a za jučerašnje kolone krivi dijelom i vozače koji nisu poštivali privremenu prometnu signalizaciju pa su doprinjeli stvaranju kaosa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.