Hrvatski radio

Radio Zadar

Jedan od najvećih izazova u 2016.

04.01.2016.

15:09

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedan od ovogodišnjih najvećih izazova za zadarsku Gradsku upravu zasigurno će biti poštivanje roka za dovršetak obnove Kneževe palače. Nakon što je zbog niza problema raskinut ugovor s tvrtkom Ploter pokrenuta je procedura za pronalazak novog izvođača koji posao morati završiti do kraja rujna.

U najboljem slučaju nastavak radova očekuje se tek u trećem mjesecu - doznajemo od pročelnika Upravnog odjela za EU fondove Šime Erlića. Podsjećamo, probijanjem rokova gradu prijeti opasnost da izgube milijune iz EU fondova dobivene za ovaj projekt.

Pitanje financijskih penala, koje bi grad snosio to će također biti jedan postupak ocjenjivanja, nije tako jednostavno koliko oni iznose, no da bi to za grad bilo nepovoljno to je sigurno, pitanje je samo koliko bi ti penali iznosili. Mi moramo pokušati dovršiti do kraja roka, prema ocjenama nadzora i projektanta objekt se može završiti u planiranom opsegu - kaže Š. Erlić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.