Hrvatski radio

Radio Zadar

Jedan sjekirom nasrnuo na starijeg muškarca, a drugi ženi prijetio smrću

02.04.2020.

09:37

Autor: rzd

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

U Zrmanjskoj ulici u Zadru sukob više osoba prerastao je skoro u tragičan događaj. U sukobu su sudjelovali 47 i 49 godišnjaci,a jedan od njih je sjekirom nasrnuo na stariju osobu (72), dok je drugi smrću prijetio 69 godišnjoj ženi. Prije toga dvoje 72 godišnjaka su vrijeđali muškarca i ženu.

Teška tjelesna ozljeda u pokušaju, prijetnja, oštećenju tuđe stvari – dovršeno kriminalističko ponašanje

 Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 47 i 49 godina, koje se sumnjiči za tešku tjelesna ozljeda u pokušaju, prijetnju te oštećenje tuđe stvari.

Naime, 47-godišnjaka se sumnjiči da je u utorak poslijepodne na Zrmanjskoj ulici u Zadru, sjekirom pokušao udariti 72-godišnjaka, nakon čega mu je oštetio ogradni zid i posudu za cvijeće, a potom kamenom razbio prozor na kući, dok se 49-godišnjaka sumnjiči da je tom prilikom prijetio smrću 69-godišnjakinji.

Uz kaznenu prijavu zbog teške tjelesne ozljede (pokušaj) i oštećenja tuđe stvari 47-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku, dok je 49-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog prijetnje također predan pritvorskom nadzorniku.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, također je utvrđeno kako su tom prilikom dvoje 72-godišnjaka verbalno vrijeđali 72-godišnjaka i 69-godišnju ženu zbog čega je protiv istih podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te im je izdana mjera opreza – zabrane približavanja i uspostave kontakata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.