Hrvatski radio

Radio Zadar

Jedan vozio drogiran, drugi pijani

14.07.2022.

12:03

Autor: V.Š./Radio Zadar

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Ličko-senjska policijska uprava imala je pune ruke posla s pijanim i drogiranim vozačima. Osim vožnji u takvom stanju, neki su upravljali vozilima i pod zabranom ili bez položenog vozačkog ispita. 

U mjestu Kalić policjaci su zaustavili 19-godišnjeg švicarskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom švicarske nacionalne oznake.


Testiranjem je utvrđeno da upravlja automobilom pod utjecajem droge, no odbio je vađenje krvi i urina. 


Izdan mu je prekršajni nalog u iznosu od 10 000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca;


U Kompolju je zaustavljen 63-godišnjak koji je vozio automobil gospićke oznake pod utjecajem alkohola od 1,63 promila. 


Do otrežnjenja je zadržan u policiji te će nadležnom sudu biti prekršajno prijavljen. 


U Gospiću su policajci zaustavili 57-gosdišnjaka koji je "napuhao" 0,66 promila. Kod sebe nije imao nijedan dokument, a u svibnju ove godine isteklo mu je i važenje prometne dozvole. Drugim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,27 promila upravljao je 24-godišnjak. Obojica su Isključeni iz prometa i zbog počinjenih prekršaja uručene su im obavijesti o počinjenim prekršajima;


U Novalji su prometni policajci zaustavili 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila, bez položenog vozačkog ispita upravljao neregistriranim mopedom, te će protiv njega nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog. Kontroliran je i 25-godišnji Nijemac koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,40 g/kg). Izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 5 000 kuna.


A noćas u 3,20 sati u Gospiću policajci su pomoću zvučnih i svjetlosnih signala zaustavljali osobni automobil gospićke registracijske oznake koji se kretao bez upaljenih svjetala noću. 


Kako se vozač se oglušio na znakove policije i nastavio kretanje, policajci su se dali u potjeru i zaustavili ga nakon nekoliko minuta. Utvrđeno je da automobilom upravljao 33-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,98 g/kg). 


Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.