Hrvatski radio

Radio Zadar

Jedinstveni Luka Modrić

04.11.2016.

14:46

Autor: Edi Škovrlj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Luka Modrić - trnovit put do svjetske slave knjiga je o našem nogometnom velikanu iz pera španjolskih sportskih novinara. U Zadru je premijerno predstavljeno hrvatsko izdanje biografije. Knjiga govori o Modrićevu odrastanju i putu prema Real Madridu.

Ponosan je otac na velikog sina. 172 stranice pročitao je Stipe u jednom dahu.

Ponosno, najponosniji otac na svijetu.- kaže Lukin otac Stipe Modrić.

Lukinom jedinstvenom nogometnom putu nema ravnoga. Priča je to o svladavanju prepreka i ljubavi prema nogometu. Od rata i izbjegličkih dana, do jedne od najvećih zvijezda svjetskog nogometa.

Naravno da je zaslužio knjigu i mnogo više od toga. Drago mi je da su Španjolci napisali knjigu o Luki. - kaže Bepo Bajlo.

Njegova veličina i skromnost doveli su do ovog velikog uspijeha. Knjiga pokazuje koliko je velik igrač i čovjek. - govori Lukin otac.

A koliko je velik među Španjolcima svjedoči autorski dvojac.

On je legenda Real Madrida. Osigurao je vječnost u bijelome dresu. On je igrač kojega svi vole. - ističe jedan od autora knjige Vicente Azpitarteo.

Iako Real ima igrače poput Ronalda, Bejla i Benzeme, morate znati da se treneru sruše svi snovi kad se Luka ozlijedi. - dodaje Jose Manuel Puertas.

Lijepa priča vezana za Lukinu biografiju uljepšana je činjenicom da su je sa španjolskog na hrvatski preveli studenti hispanistike , Sveučilišta u Zadru. Jedinstven je to spoj prakse i studiranja kojim se može pohvaliti 7 studentica-prevoditeljica.

Zbog toga će moje prevoditeljice kad završe fakultet imati već za sobom jednu objavljenu knjigu, mislim da je to jedna sjajna prevoditeljska priča. - kaže dr. Ivana Lončar, voditeljica diplomskog studija hispanistike, zadarskog Sveučilišta.

Kakvih bi sigurno moglo biti još, jer Lukina karijera još je daleko od završetka.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.