Hrvatski radio

Radio Zadar

14:46 / 04.11.2016.

Autor: Edi Škovrlj

Jedinstveni Luka Modrić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Luka Modrić - trnovit put do svjetske slave knjiga je o našem nogometnom velikanu iz pera španjolskih sportskih novinara. U Zadru je premijerno predstavljeno hrvatsko izdanje biografije. Knjiga govori o Modrićevu odrastanju i putu prema Real Madridu.

Ponosan je otac na velikog sina. 172 stranice pročitao je Stipe u jednom dahu.

Ponosno, najponosniji otac na svijetu.- kaže Lukin otac Stipe Modrić.

Lukinom jedinstvenom nogometnom putu nema ravnoga. Priča je to o svladavanju prepreka i ljubavi prema nogometu. Od rata i izbjegličkih dana, do jedne od najvećih zvijezda svjetskog nogometa.

Naravno da je zaslužio knjigu i mnogo više od toga. Drago mi je da su Španjolci napisali knjigu o Luki. - kaže Bepo Bajlo.

Njegova veličina i skromnost doveli su do ovog velikog uspijeha. Knjiga pokazuje koliko je velik igrač i čovjek. - govori Lukin otac.

A koliko je velik među Španjolcima svjedoči autorski dvojac.

On je legenda Real Madrida. Osigurao je vječnost u bijelome dresu. On je igrač kojega svi vole. - ističe jedan od autora knjige Vicente Azpitarteo.

Iako Real ima igrače poput Ronalda, Bejla i Benzeme, morate znati da se treneru sruše svi snovi kad se Luka ozlijedi. - dodaje Jose Manuel Puertas.

Lijepa priča vezana za Lukinu biografiju uljepšana je činjenicom da su je sa španjolskog na hrvatski preveli studenti hispanistike , Sveučilišta u Zadru. Jedinstven je to spoj prakse i studiranja kojim se može pohvaliti 7 studentica-prevoditeljica.

Zbog toga će moje prevoditeljice kad završe fakultet imati već za sobom jednu objavljenu knjigu, mislim da je to jedna sjajna prevoditeljska priča. - kaže dr. Ivana Lončar, voditeljica diplomskog studija hispanistike, zadarskog Sveučilišta.

Kakvih bi sigurno moglo biti još, jer Lukina karijera još je daleko od završetka.