Hrvatski radio

Radio Zadar

12:42 / 20.10.2016.

Autor: Anita Perica

Jedna jabuka na dan "tjera" doktora iz kuće van

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Narodnom trgu ovoga petka (21. listopada) s početkom u 10 sati učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, zajedno s profesorima obilježit će Svjetski dan jabuka. Učenici žele potaknuti građane da povećaju zastupljenost jabuke u svojoj svakodnevnoj prehrani.

Predstavit će svoje proizvode od toga voća: sušene jabuke - čips od jabuka, muffine s jabukama, energetske pločice s jabukama, štrudle od jabuka i sirove jabuke.

Tom akcijom učenici žele potaknuti građane da povećaju zastupljenost jabuke u svojoj svakodnevnoj prehrani zbog njezine iznimne nutritivne vrijednosti i blagotvornog utjecaja na zdravlje.

Uz učenike na štandu će davati okvirne smjernice za prehranu i profesorice prehrambene grupe predmeta. Cilj učenika, smjera tehničar nutricionist je poticati  svjesnost građana o važnosti unosa jabuke i njene zastupljenosti u svakodnevnoj prehrani. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.