Hrvatski radio

Radio Zadar

Jednoglasno usvojena Deklaracija o regionalnom razvoju i opstojnosti ZD županije

22.11.2013.

11:55

Autor: sjm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnici Županijske skupštine usvojili su Deklaraciju o regionalnom razvoju i opstojnosti Zadarske županije. Time reagiramo na nacrt prijedloga Zakona o regionalnom razvoju, ali i prije toga bili smo svjesni namjera teritorijalne podjele Hrvatske u kojoj se spominjalo da će se Zadarska županija utopiti u regiju Dalmacija, kazao je župan Stipe Zrilić.

           U Deklaraciji se navodi da Zadarska županija kao najveće povijesno primorsko sjedište između Rijeke i Splita i jako gravitacijsko sjedište područja Sjeverne Dalmacije, Like i Krbave - mora takva i ostati u bilo kakovoj budućoj regionalizaciji regionalne samouprave u RH. Deklaracija je jednoglasno usvojena, a uputit će se predsjedniku Republike, Sabora te Vlade.

 " Glavni okidač koji nas je ponukao bio je Nacrt prijedloga Zakona o regionalnom razvoju, znate kako je na to reagirao Grad Zadar, ali i prije toga bili smo svjesni namjera teritorijalne podjele  Hrvatske na način da nekih županija uključujući i Zadarsku ne bi bilo nego bi mi bili utopljeni u regiju koja se zove Dalmacija. "

kazao je na sjednici županijske Skupštine župan Zrilić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.