Hrvatski radio

Radio Zadar

Jeftinija struja, nova cijena dopunskog

01.10.2013.

07:31

Autor: sd/hn

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kućanstva u Hrvatskoj od danas će plaćati nižu cijenu električne energije. HEP od 1. listopada dio cijene snižava 10,7 posto, što će u konačnici za kućanstva značiti struju jeftiniju od šest do sedam posto. Niže cijene struje najavili su i ostali opskrbljivači - slovenski GEN-I oko 8,2 posto te njemački RWE Energija 10,7 posto. Od danas vrijede i nove, jedinstvene cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a. Cijena će iznositi 70 kuna mjesečno za sve osiguranike.

Na upit što je s potrošačima koji su umjesto HEP-a odabrali druge opskrbljivače, voditelj Sorić je odgovorio kako će oni dobivati dva računa. Jedan od izabranog opskrbljivača, a drugi od HEP-a tzv. mrežarina

Budući da se električna energija obračunava jedanput u 6 mjeseci, za razgraničenje potrošnje po staroj i novoj cijeni, HEP poziva kupce da očitaju i dostave im stanje brojila. Rok je do 10- ovoga mjeseca. Svim kupcima će, uz sljedeći redovni obračun, biti odvojeno iskazana potrošnja do 1-oga listopada i nakon njega, poručuju iz HEP-a.

Josip Sorić,voditelj Odjela mjerenja i obračuna u zadarskoj Elektri podsjeća da stanje brojila građani mogu dostaviti na više praktičnih načina:

"I to preko besplatnog telefona 0800-0555, preko web stranice HEP-a odnosno aplikacije "Moj račun" ili besplatnog potrošačkog telefona Elektre Zadar 0800 300 414." 

 

Dopunsko zdravstveno osiguranje:

Osiguranici, koji već imaju ugovorenu policu koju sami plaćaju, uplaćivati će 70 kuna mjesečno na isti račun kao i do sada i na isti poziv na broj,priopćili su iz HZZO-a.

Dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a i dalje će u potpunosti pokrivati sudjelovanje u svim vrstama zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (tzv. "participacije") kao i plaćanje participacije od 10 kuna za pregled u primarnoj zdravstvenoj zaštiti te pri izdavanju lijeka u ljekarni.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.