Hrvatski radio

Radio Zadar

Jesenska shema HTV počinje 21. rujna, središnji Dnevnik pet minuta dulji

04.09.2020.

12:32

Autor: HRT

Dnevnik velikog Perice

Dnevnik velikog Perice

Foto: - / -

Pripreme za Jesensku shemu HTV-a su u punome jeku, Hrvatska televizija ju spremno dočekuje s mnoštvom premijernih programskih sadržaja i novim središnjim Dnevnikom! Nova shema počinje u ponedjeljak, 21. rujna.

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) su ovih dana u punome jeku pripreme za novu, Jesensku shemu Hrvatske televizije (HTV). A ona nam donosi, unatoč pandemiji koronavirusa, pregršt programskih poslastica i noviteta koji nam jamče bogatu i raskošnu jesen uz sve HRT-ove programe i platforme, te uz naše male ekrane.

Tako će gledatelji, umjesto uobičajenog javnog predstavljanja Jesenske sheme HTV-a, sve udarne novitete nove sezone doznati putem posebne emisije, koja će biti na programu u nedjelju, 20. rujna u 20:05 na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1).

Nova shema starta dan poslije, u ponedjeljak 21. rujna, a iz nje ponajprije izdvajamo - novi središnji Dnevnik, koji će se od 19 sati emitirati i iz novog Studija 12 na zagrebačkom Prisavlju. Novi će Dnevnik biti i svojevrsna "zvijezda jeseni" HRT-ova IMS-a: bit će pet minuta dulji, s dinamičnijim prilozima i novom, vrhunskom grafikom, te duljim sportskim minutama i novom, redizajniranom vremenskom prognozom.

Valja naglasiti i naš već uobičajeni, vrhunski domaći dramski sadržaj  - s novom sezonom popularnog Crno-bijelog svijeta i novom dramskom serijom Dnevnik velikog Perice. Pri kraju su i pripreme za snimanje još jedne dramske serije - Područje bez signala. Producent je Kinorama, a redatelj Dalibor Matanić. Također, ostaje nam i termin hrvatskog suvremenog filma četvrtkom na Drugom od 21 sat. On nam donosi desetak domaćih filmskih premijera (poput Brešanovog Koja je ovo država, Sviličićevog Glasa, Marasovićeva Comics Sansa i slično), a ostaje nam i termin hrvatskog antologijskog filma petkom - s ciklusima Veljka BulajićaBranka BaueraKreše Golika i drugih) na Trećem od 22 sata.

Kako ovom prigodom stavljamo naglasak upravo na domaći program, a što je, uostalom i glavna zadaća javne televizije, valja istaknuti i  vrhunske domaće dokumentarne serije:  A Porina dobivaGlup kao kokoš, tvrdoglav kao magaracUskociNesreće (2)Opstanak (2)Kolaži o lažiVelikani hrvatskog glumištaUdomi meBerge Istra i Dani kada se tresao Zagreb. Uz to, i Tončica Čeljuska nam priprema nove zanimljive goste u novoj sezoni talk showa U svom filmu, koji se također već počeo snimati.

I Zabavni program ove jeseni starta punim jedrima: uz već snimljenu novu sezonu popularnog showa Zvijezde pjevaju te novu sezonu zabavnog showa Volim Hrvatsku s novim zanimljivim igrama, čija su snimanja (bez publike) već počela ovih dana, u studio ponovo ulazi i Daniela Trbović s novom sezonom showa 5.com s Danielom. Također, već su počela i snimanja novih sezona popularnih game-showova Potjera (čije nove epizode idu već od 7. rujna) i Tko želi biti milijunaš (od četvrtka 24. rujna) - dakako, i dalje prema tzv. "novo normalno" konceptu, tj. epidemiološkim pravilima snimanja bez publike.

Hanžekovićev memorijal ove godine slavi svoj 70. rođendan, kao jedan od najdugovječnijih atletskih mitinga na svijetu, a natjecanja s popularnog "Hanžeka" moći ćete pratiti u našem programu dan kasnije. Kraj rujna rezerviran je za novo izdanje Roland Garrosa (21. rujna. –11. listopada), a mečeve iz Pariza pratite na našem Drugom programu. Nova veslačka uzbuđenja očekuju nas od 9. do 11. listopada na Europskom prvenstvu u Poljskoj (Poznan). Jesen nudi u uobičajenom terminu krajem listopada i novu sezonu svjetskog skijaškog kupa, a od 30. listopada. do 1. studenoga na rasporedu je i zagrebačko izdanje Judo Grand Prix-a.

To su sadržaji koji bi trebali biti osnova Sportskog programa u jesenskoj shemi, ali i sadržaja našega Drugog programa. Uza sve to, Sportski program HTV-a se već uvelike priprema i za najveće sportske događaje u 2021. - EP u nogometu i Olimpijske igre u Tokiju. Uz navedene sadržaje najveću novost i izazov donosi nam i produženo trajanje sportskih minuta u novom TV Dnevniku. 

Napominjemo također da u novoj jesenskoj shemi HTV-a više nećemo gledati  popodnevnu mozaičnu emisiju Dobar dan Hrvatska - umjesto nje u tom ćemo terminu, na traženje gledatelja, emitirati vrhunske strane dokumentarce (po kojima je HRT, uostalom, i poznat), a ekipa emisije Dobar dan Hrvatska se pridružuje kolegama iz publici omiljene jutarnje emisije Dobro jutro Hrvatska,  koja, po novome "voznom redu", kreće od 21. rujna i u novom terminu - od 6:30 do 10 sati na HTV1.

I za kraj, napominjemo da se na Hrvatskoj televiziji mnogo radilo cijelo ovo ljeto, kako bi spremni dočekali jesen - pa čak i s mogućom novom koronakrizom - jer HRT kao javni servis svih građana Hrvatske ne može ništa prepustiti slučaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.